Op de foto een hoopje schapenwol in een glazen bak.

10 januari 2024 / Afsluiting tentoonstelling De Zachte Stad

Al jaren houden Rotterdamse schapen het gras kort. Per jaar produceren ze zo'n 5.000 kilo wol. Tot niet zo kort geleden was die wol bijna niets meer waard en deden we er niet veel mee. Tot twee jaar geleden. Met ongekend enthousiasme onderzocht topontwerpen Christien Meindertsma de kwaliteit van de Rotterdamse wol. Ze ontwierp toepassingen voor nu en in de toekomst. Van muts tot bank. Van colbert tot piano onderdelen. Het onderzoek overtrof alle verwachtingen. En een spectaculair kleed van maar lieft 16m2.

Rotterdammers konden de ontwerpen bekijken in een tentoonstelling die tussen december 2022 en januari 2024 door verschillende wijken van Rotterdam reisde.

Uniek kleed naar Theater Zuidplein
Op woensdag 10 januari sluiten we deze bijzondere reis feestelijk af. Het kleed "De Zachte Stad" krijgt daarna een vaste plek in Theater Zuidplein.

De objecten van de tentoonstelling worden geschonken aan Natuurmonumenten. Ze krijgen een permanente plek op de Belevenisboerderij Schieveen.

Wethouder Chantal Zeegers draagt zowel het kleed als de tentoonstelling over aan Theater Zuidplein en Natuurmonumenten.

Afsluiting tentoonstelling De Zachte Stad
Wanneer: 10 januari 2024
Waar: Theater Zuidplein, Gooilandsingel 95

Bent u erbij?
U bent van harte uitgenodigd om hierbij aanwezig te zijn. Laat even weten of u erbij bent? Dat kan via: schapen@rotterdam.nl

Dat doen we uiteraard met een feestelijk hapje en drankje. maar we willen niet te veel bestellen. Want verspilling is zonde.